RED BOL

Everything Vital

De afgelopen maanden gaf ik vorm aan twee Frans de Waard publicaties waarvan het Vital boek best spectaculair geworden is, zo dik dat je er iemand mee dood kunt slaan en voor 95% niet door mij voorgegeven maar door Frans zelf maar, mind you, in de jaren ’80/’90 op gammele computers en printers en niet gehinderd door enige kennis van design. Het principe was even simpel als briljant, schrijf dubbelzijdige A4-tjes vol met recensies en artikelen over (niche) muziek en vraag eenieder die je het stuurt het te dupliceren en verder te verspreiden. Zo ontstond er een kettingbrief die wereldwijd zorgde dat de de kleine schare fans op de hoogte bleef van alle ins & outs van obscure acts als Merzbow, Asmus Tietchens, Brume of Pierre Henry, om er een paar te noemen. En aldus bereikte het in een tijd toen er over internet nog slechts gedroomd werd een verspreidingsgebied van over de 10.000. Nu dus alle 44 papieren edities in boekvorm. 600 pagina’s voor de weggeefprijs van €20. Kopen maar!

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 RED BOL

Theme by Anders Norén